Uunilenkki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo 250 g   3,6 dl404 kcal24 g22 g24 g0,3 g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)104 g13 kpl   281 kcal31 g0 g18 g0 g
Ketsuppi, Heinz50 g 10 tl2,8 rl0,4 dl52 kcal0,5 g12 g0,1 g0,6 g
Sinappi (Pirkka 480g)20 g 4 tl1,3 rl0,2 dl46 kcal0,6 g5,4 g2,4 g0,3 g
Ranskalaisetperunat(pommes lidl)450 g    765 kcal11 g113 g29 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
874 g    1548 kcal68 g152 g74 g1,2 g
Ravintosisältö / annos874 g    1548 kcal68 g152 g74 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    177 kcal7,8 g17 g8,5 g0,1 g
1. sotketaan jonkin verran ketsuppia ja sinappi lasissa keskenään

2. tehdään makkaraan pituussuunnassa viilto.

Ei läpi asti mutta sen verran syvä, että sitä pystyy hyvin levittämään.

3. laitetaan sotkettu sinappiketsuppi viiltoon.

Vähän saa pursuta yli, mutta ei liikaa.

Loput voi jättää lasiin odottamaan.

4. laitetaan juustoviipaleet makkaran päälle poikittain

5. lämmitetään kiertoilmauuni 225 asteeseen (riippuu muuten aika paljon uunista sitten)

6. laitetaan ranskalaiset uuniin ja annetaan niiden olla siellä 10-11 minuuttia

7. vähennetään uunin lämpö 100-125 asteeseen (ei jäädä odottamaan viilentymistä)

8. tehdään pellille tilaa ja laitetaan makkara siihen sekä pelti takaisin uuniin

9. annetaan olla uunissa n. 8 minuuttia

10. pelti pois uunista ja äkkiä syömään ennen kuin jäähtyy.

Loput sinappiketsuppi sekoitukset voi käyttää ranskalaisten kanssa