Uunilenkki
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Lenkkimakkara, kevyt, keskiarvo | 250 g | | | | 3,6 dl | 404 kcal | 24 g | 22 g | 24 g | 0,3 g |
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio) | 104 g | 13 kpl | | | | 281 kcal | 31 g | 0 g | 18 g | 0 g |
Ketsuppi, Heinz | 50 g | | 10 tl | 2,8 rl | 0,4 dl | 52 kcal | 0,5 g | 12 g | 0,1 g | 0,6 g |
Sinappi (Pirkka 480g) | 20 g | | 4 tl | 1,3 rl | 0,2 dl | 46 kcal | 0,6 g | 5,4 g | 2,4 g | 0,3 g |
Ranskalaisetperunat(pommes lidl) | 450 g | | | | | 765 kcal | 11 g | 113 g | 29 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 874 g | | | | | 1548 kcal | 68 g | 152 g | 74 g | 1,2 g |
Ravintosisältö / annos | 874 g | | | | | 1548 kcal | 68 g | 152 g | 74 g | 1,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 177 kcal | 7,8 g | 17 g | 8,5 g | 0,1 g |
1. sotketaan jonkin verran ketsuppia ja sinappi lasissa keskenään
2. tehdään makkaraan pituussuunnassa viilto.
Ei läpi asti mutta sen verran syvä, että sitä pystyy hyvin levittämään.
3. laitetaan sotkettu sinappiketsuppi viiltoon.
Vähän saa pursuta yli, mutta ei liikaa.
Loput voi jättää lasiin odottamaan.
4. laitetaan juustoviipaleet makkaran päälle poikittain
5. lämmitetään kiertoilmauuni 225 asteeseen (riippuu muuten aika paljon uunista sitten)
6. laitetaan ranskalaiset uuniin ja annetaan niiden olla siellä 10-11 minuuttia
7. vähennetään uunin lämpö 100-125 asteeseen (ei jäädä odottamaan viilentymistä)
8. tehdään pellille tilaa ja laitetaan makkara siihen sekä pelti takaisin uuniin
9. annetaan olla uunissa n. 8 minuuttia
10. pelti pois uunista ja äkkiä syömään ennen kuin jäähtyy.
Loput sinappiketsuppi sekoitukset voi käyttää ranskalaisten kanssa