Jauhelihaohukaiset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 150 g  15 rl2,3 dl515 kcal15 g105 g1,8 g5,3 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Voi 60 g 12 tl4,3 rl0,6 dl435 kcal0,7 g0,2 g49 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Voi 180 g 36 tl13 rl1,9 dl1306 kcal2,1 g0,7 g146 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350 g    581 kcal67 g0 g35 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g200 g1,6 kpl   41 kcal1,2 g7,6 g0,6 g2,8 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1714 g    3250 kcal118 g148 g244 g10 g
Ravintosisältö / annos343 g    650 kcal24 g30 g49 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    190 kcal6,9 g8,6 g14 g0,6 g
Sekoita ohukaistaikina, anna turvota 15 min. paista 10 isoa ohukaista.

Kuori hienonna sipuli, ruskista jauheliha.

Lisää sipulit ja anna niiden pehmetä, ripottele jauhot kypsän jauhelihan joukkoon ja sekoita, lisää vesi ja kiehauta.

kuutioi tomaatit ja sekoita jauhelihamuhennokseen.

Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua hetki.

Levitä seos ohukaisille kääri ohukaiset rullalle ja lado vuokaan.

Ripottele päälle hiukan juustoraastetta ja kuorruta ohukaiset 200 asteessa 10 min.

Yks plätty 323,8 kcal