Taatelikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Taateli, kivetön, kuivattu, 250 g250 g    718 kcal8,3 g170 g0,5 g21 g
Sokeri 300 g100 kpl75 tl25 rl3,5 dl1218 kcal0 g300 g0 g0 g
Voi 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1451 kcal2,4 g0,8 g163 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)110 g    139 kcal12 g0,3 g10 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1169 g    3549 kcal23 g477 g173 g21 g
Ravintosisältö / annos58 g    176 kcal1,1 g24 g8,6 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    304 kcal2 g41 g15 g1,8 g
TAATELIKAKKU

1 pkt taatelia
3 dl vettä
3 dl sok.

200 g voita
2 munaa

1 tl soodaa
1 tl leivinj.

3 dl vehnäj.

1 tl vaniljasok.

Taatelit, vesi ja sokeri keitetään pehmeiksi, lisätään voi lämpimään seokseen.

Lisätään munat yksitellen vatkaten.

Lisätään vehnäjauhot joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

175°C, 40 - 50 min ??