Mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g250 g    140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Sokeri 80 g27 kpl20 tl6,7 rl0,9 dl325 kcal0 g80 g0 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 50 g  6,3 rl0,9 dl152 kcal4,4 g28 g1 g7 g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)35 g    130 kcal4,9 g19 g2,8 g3,9 g
Leivinjauhe 4 g 0,8 tl0,3 rl 7 kcal0,2 g1,5 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 90 g  9 rl1,4 dl309 kcal9 g63 g1,1 g3,2 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Mustikka metsä- 250 g  21 rl4,2 dl110 kcal1,3 g16 g1,5 g8,3 g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g70 g    26 kcal6,3 g0 g0 g0 g
Sokeri 15 g5 kpl3,8 tl1,3 rl0,2 dl61 kcal0 g15 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
904 g    1382 kcal55 g235 g18 g22 g
Ravintosisältö / annos90 g    138 kcal5,4 g23 g1,7 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    153 kcal6 g26 g1,9 g2,5 g
Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.