Mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, kultarypsi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl532 kcal0,2 g0,3 g60 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 120 g2 kpl   151 kcal13 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 60 g  6 rl0,9 dl206 kcal6,1 g42 g0,7 g2,1 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60 g  6 rl1 dl201 kcal0 g49 g0 g0,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Mustikka metsä- 180 g  15 rl3 dl79 kcal0,9 g12 g1,1 g5,9 g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%200 g    120 kcal6,4 g14 g4 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12 g    48 kcal0 g12 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
822 g    1690 kcal27 g216 g77 g8,8 g
Ravintosisältö / annos103 g    212 kcal3,4 g27 g10 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    206 kcal3,3 g26 g9 g1,1 g
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdistä munavaahtoon.

Laita taikinapohja marjapiirakkavuoalle ja sekoita marjat sen päälle.

Kaada lopuksi päälle kermaviiliseos.

Paista noin tunti 175 asteessa uunin keskitasolla.

Tekemiseen kuluu noin 45 min.