Mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g100 g    289 kcal1,2 g56 g0 g40 g
Kaurahiutaleet, Elovena (Raisio), annos 37g100 g    350 kcal14 g55 g8 g11 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Euroshopper vehnäjauhot 1dl=65g250 g    825 kcal25 g175 g2,8 g0 g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl5 g    42 kcal0 g0 g5 g0 g
Mustikka, Pakkasmarja300 g    100 kcal1,5 g19 g1,8 g10 g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g35 g    15 kcal3,4 g0,1 g0 g0 g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g7.5 g    22 kcal0,1 g4,2 g0 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1108 g    1869 kcal74 g324 g24 g64 g
Ravintosisältö / annos138 g    233 kcal9 g40 g3 g8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    169 kcal6,7 g29 g2,1 g5,8 g
Sekoita maitorahka, kananmuna, rypsiöljy ja kuivat aineet kulhossa.

Paista pohjaa uunissa 200c n. 15 minuuttia.

Vatkaa valkuiainen vaahdoksi ja lisää makeutusaine.

Lisää mustikat pohjan päälle ja levitä valkuaisvaahto piirakan päälimmäiseksi.

Paista uunissa vielä hetki kunnes valkuaisvaahto on hiukan ruskettunut.