Gulassipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti900 g    990 kcal198 g0,9 g27 g0 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Chili paprika punainen20 g    8 kcal0,4 g1,8 g0 g0 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Paprika, punainen200 g    51 kcal1,8 g9 g0,8 g4 g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl30 g    264 kcal0 g0 g30 g0 g
Paprikajauhe 5.5 g 2,8 tl0,9 rl 18 kcal0,8 g1 g0,7 g2,1 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Timjami 1 g 1 tl1/2 rl 2,8 kcal0,1 g0,3 g0,1 g0,4 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Tomaattisose tomaattipyree 45 g   1/2 dl34 kcal2 g5,8 g0,1 g0,5 g
Persilja 100 g  50 rl 27 kcal1,4 g1,1 g0,2 g8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2325 g    1573 kcal210 g49 g60 g27 g
Ravintosisältö / annos291 g    197 kcal26 g6,2 g7,5 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal9 g2,1 g2,6 g1,1 g
1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.