Kaurasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)240 g    888 kcal34 g132 g19 g26 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%10 g    25 kcal1,4 g1,1 g0,6 g4,9 g
Vesi, vesijohtovesi 700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka50 g    440 kcal0 g0 g50 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
1728 g    3992 kcal101 g600 g118 g54 g
Ravintosisältö / annos58 g    134 kcal3,4 g20 g3,9 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    231 kcal5,9 g35 g6,8 g3,1 g
Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.