Banoffee-piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g397 g    1314 kcal34 g214 g36 g0 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen150 g    1080 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g400 g3,2 kpl   336 kcal4,4 g73 g1,6 g7,2 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka15 g    60 kcal0 g15 g0 g0 g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g300 g    1410 kcal23 g195 g60 g15 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1462 g    4880 kcal67 g504 g288 g22 g
Ravintosisältö / annos183 g    611 kcal8,3 g63 g36 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    334 kcal4,5 g34 g20 g1,5 g
Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?