Karitsa-kaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g240 g    499 kcal41 g7,4 g34 g0 g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)10 g    29 kcal0,3 g0,6 g2,8 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl10 g    25 kcal1,2 g0,2 g2,2 g0 g
Keittojuures, Pirkka300 g    75 kcal3 g14 g0,9 g0 g
Valkokaali keräkaali 200 g0,2 kpl  5 dl56 kcal2,4 g8,1 g0,4 g4,2 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1860 g    706 kcal50 g32 g40 g6,3 g
Ravintosisältö / annos465 g    177 kcal12 g8,1 g10 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal2,7 g1,7 g2,2 g0,3 g
1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.