Omenanyytit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1066 kcal1,1 g0,6 g120 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl32 kcal1,6 g2,4 g1,8 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 500 g2,5 kpl   193 kcal0,8 g41 g0,5 g7,5 g
Voi 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl181 kcal0,3 g0,1 g20 g0 g
Manteli 50 g  5 rl0,7 dl308 kcal12 g3,3 g27 g3,6 g
Sitruunamehu, laimentamaton40 g    8,4 kcal0,1 g0,6 g0 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,6 rl0,5 dl175 kcal0 g43 g0 g0 g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 12 g 3 tl1 rl0,2 dl27 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
1133 g    2882 kcal42 g273 g173 g20 g
Ravintosisältö / annos126 g    321 kcal4,7 g30 g19 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    254 kcal3,7 g24 g15 g1,8 g
Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.