Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hirvenjauheliha oma saalis750 g    840 kcal165 g0 g23 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g20 g    146 kcal0,2 g0,2 g16 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 25 g  2,5 rl0,4 dl86 kcal2,5 g18 g0,3 g0,9 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Ketsuppi, Heinz35 g 7 tl1,9 rl0,3 dl36 kcal0,3 g8,4 g0 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1585 g    1123 kcal169 g29 g39 g2,2 g
Ravintosisältö / annos264 g    187 kcal28 g4,8 g6,5 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    71 kcal11 g1,8 g2,5 g0,1 g
Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.