Mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Margariini 80 % laktoositon 400 g    2798 kcal2,6 g0 g315 g0 g
Mustikka600 g    200 kcal3 g38 g2,4 g20 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 180 g 36 tl12 rl1,8 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1953 g    5578 kcal60 g578 g334 g34 g
Ravintosisältö / annos163 g    466 kcal5 g48 g28 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    286 kcal3,1 g30 g17 g1,7 g
Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.