Lämmin perunasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 800 g    440 kcal13 g105 g1,4 g6,8 g
Sipuli (kuorittu)85 g1,6 kpl  0,9 dl23 kcal1,1 g4,1 g0,2 g1,4 g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g50 g    13 kcal0 g0 g0 g0 g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka20 g    2 kcal0,2 g0,2 g0 g0,2 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen150 g1,2 kpl   30 kcal0,9 g5,7 g0,5 g2,1 g
Dijonsinappi, Maille, Original10 g    7 kcal0,4 g0,8 g0,3 g0,3 g
Rypsiöljy 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Viinietikka 30 g 6 tl2 rl0,3 dl6,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1190 g    894 kcal16 g121 g42 g11 g
Ravintosisältö / annos298 g    224 kcal3,9 g30 g11 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    75 kcal1,3 g10 g3,6 g0,9 g
1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.