Paahdetut uunikasvikset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 240 g3 kpl   92 kcal2,4 g17 g0,5 g6 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Sipuli (kuorittu)170 g3,1 kpl  1,9 dl46 kcal2,2 g8,2 g0,3 g2,9 g
Kesäkurpitsa zucchini 400 g1,1 kpl   72 kcal2,2 g10 g1,6 g2,8 g
Peruna, keskikokoinen 60g220 g3,1 kpl   132 kcal3,3 g29 g0,2 g2 g
Lanttu 100 g    29 kcal1 g4,6 g0,3 g1,8 g
Oliiviöljy 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1370 g    781 kcal12 g80 g43 g21 g
Ravintosisältö / annos228 g    130 kcal2 g13 g7,2 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal0,9 g5,8 g3,2 g1,5 g
Kuori punajuuret, porkkanat, sipulit ja lanttu.

Lohko melko isoiksi paloiksi.

Pese kesäkurpitsa ja perunat ja paloittele isoiksi lohkoiksi.

Mittaa öljy laakeaan uunivuokaan, lisää kasvikset ja pyöräytä sekaisin.

Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella maun mukaan.

Sekoita.

Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kääntele kerran paahtamisen aikana.