Kermainen bulgurimaksa-risotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maksa naudan 400 g    524 kcal74 g23 g15 g0 g
Rypsiöljy 20 g 4,1 tl1,5 rl0,2 dl180 kcal0 g0 g20 g0 g
Parsakaali pakaste Rainbow400 g    80 kcal12 g8 g0 g10 g
Kukkakaali, pakaste, Apetit400 g    68 kcal6,4 g8,8 g0,8 g7,6 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)400 g    340 kcal4 g14 g28 g0 g
Bulgur-vehnä (Gogreen), annos 40g150 g    521 kcal20 g101 g3 g9 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1781 g    1746 kcal116 g156 g70 g27 g
Ravintosisältö / annos594 g    582 kcal39 g52 g23 g8,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal6,5 g8,8 g3,9 g1,5 g
Käsittele maksa ja pilko sopivan pieniksi paloiksi, ruskista pannulla kauniin väriseksi ja kypsäksi sekä mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lisää tilkka öljyä ja sulata siihen kasvisliemikuutio, lisää pilkotut ja sulat kasvikset sekaan.

Kun olet hetken näitä kuumentanut, lisää kerma ja mausta sopivaksi mm. suolalla ja pippurilla.

Käännä levy pienelle, lisää bulgurivehnä ja sekoita se kermaan niin, että kerma peittää ihan kaikki mitä pannulta löytyy ja laita kansi päälle, anna hautua n. 15-20 minuuttia välillä sekottaen tai kunnes bulguri on kypsää.

Nam!

Huom! Bulgurin voi vaihtaa myös riisiin tai tattarisuurimoihin!