Pähkinäinen parsakaalipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g100 g    720 kcal1 g1 g80 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1004 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Kauralese 60 g  6,7 rl1 dl216 kcal11 g27 g4,6 g11 g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Parsakaali brokkoli 250 g0,7 kpl   88 kcal12 g4,9 g0,8 g6,3 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen100 g0,8 kpl   20 kcal0,6 g3,8 g0,3 g1,4 g
Paprika keltainen 120 g0,7 kpl   36 kcal1,1 g6,1 g0,2 g2,4 g
Saksanpähkinä 60 g   1 dl408 kcal8,8 g2 g39 g10 g
Kananmuna, omega, 1 kpl165 g    215 kcal22 g0,5 g14 g0 g
Ruokakerma Valio 5%200 g    120 kcal2,4 g5,6 g10 g0 g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl15 g    80 kcal0,8 g0,5 g8,4 g0,7 g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta100 g    457 kcal40 g0 g32 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1675 g    3509 kcal135 g270 g200 g41 g
Ravintosisältö / annos209 g    438 kcal17 g34 g25 g5,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    210 kcal8,1 g16 g12 g2,5 g
Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.