Kreikkalainen salaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g150 g    30 kcal2,3 g4,5 g0,8 g0 g
Tomaatti 375 g3 kpl   85 kcal2,1 g13 g1,1 g5,2 g
Kurkku 200 g1/2 kpl  4,4 dl22 kcal1,1 g2,8 g0,2 g1,4 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 100 g20 kpl  3,3 dl159 kcal1,1 g1,4 g16 g3,5 g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g385 g    1040 kcal69 g7,7 g81 g0 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Paprika keltainen 170 g1 kpl   51 kcal1,6 g8,7 g0,3 g3,4 g
Oliiviöljy 68 g 14 tl4,8 rl3/4 dl597 kcal0 g0 g68 g0 g
Viinietikka 25 g 5 tl1,7 rl1/4 dl5,2 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1539 g    2023 kcal79 g43 g167 g16 g
Ravintosisältö / annos256 g    337 kcal13 g7,2 g28 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    131 kcal5,1 g2,8 g11 g1 g
1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.