Sienikastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g300 g    72 kcal5,4 g9 g1,5 g5,7 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Voi, 1 tl, 5 g15 g    110 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g75 g    158 kcal17 g0 g10 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)17 g 3,4 tl1,2 rl0,2 dl28 kcal0,5 g0,5 g2,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
517 g    408 kcal26 g16 g26 g7,6 g
Ravintosisältö / annos129 g    102 kcal6,4 g4 g6,5 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal4,9 g3,1 g5,1 g1,5 g
1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.