Marin mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Rypsiöljy 113 g 23 tl8 rl1,3 dl995 kcal0 g0 g113 g0 g
Mustikka metsä- 240 g  20 rl4 dl106 kcal1,2 g15 g1,4 g7,9 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10 g  1 rl0,2 dl32 kcal0 g7,8 g0 g0,1 g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g10 g    39 kcal0 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
770 g    2610 kcal28 g349 g117 g17 g
Ravintosisältö / annos64 g    217 kcal2,3 g29 g10 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    339 kcal3,6 g45 g15 g2,2 g
Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon öljy kädellä sekoitellen.

Painele taikina (voidellun) vuoan pohjalle.

Levitä mustikat pohjan päälle.

Sekoita hillosokeri perunajauhoihin.

Ripottele sokeri-perunjauhoseos siivilän läpi mustikoiden päälle.

Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.