Valkopapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Oliiviöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Papu valkoinen, keitetty 400 g   5,7 dl430 kcal34 g56 g1,4 g28 g
Persilja 50 g  25 rl 14 kcal0,7 g0,6 g0,1 g4 g
Ruohosipuli 20 g  2,9 rl1/2 dl4,5 kcal0,3 g0,3 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1254 g    642 kcal41 g67 g15 g38 g
Ravintosisältö / annos314 g    161 kcal10 g17 g3,7 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    51 kcal3,2 g5,4 g1,2 g3 g
Kuumenna sipulit, purjot, valkosiouli, öljy ja hiukan vettä pannussa.

Kuullota 5min.

Kiehauta kasvisliemi ja kaada vihanneksille.

Lisää pari laakerinlehteä ja persilja.

Mausta korianterin siemenillä.

Anna kiehua 15min.

Lisää pavut ja keitä 3-4min miedolla lämmöllä.

Poista liedeltä, anna hiukan jäähtyä.

Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto.

Koristele ruohosipulilla.