Marjapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Neljänviljanhiutale 135 g  27 rl4,5 dl445 kcal14 g78 g4,7 g16 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g100 g  10 rl1,5 dl360 kcal13 g70 g2,1 g3,7 g
Makeutusjauhe (Canderel), annos 0.5g10 g    38 kcal0,1 g9 g0 g0 g
Piimä, rasvaton, ei lisätty d-vitamiinia, luomu 200 g 40 tl13 rl2 dl60 kcal5,8 g7,2 g0,2 g0 g
Marjasekoitus, Pakkas marja300 g    150 kcal3 g30 g1,5 g12 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Flora margariini 60, annos 10g120 g    648 kcal0,2 g0,4 g72 g0 g
Leivinjauhe 2.5 g 1/2 tl0,2 rl 4,4 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
873 g    1721 kcal36 g199 g81 g33 g
Ravintosisältö / annos873 g    1722 kcal36 g199 g81 g33 g
Ravintosisältö / 100g100 g    197 kcal4,2 g23 g9 g3,7 g
Sekoita 3 dl neljänviljanhiutaleita, 1dl makeutusjauhetta sekä muut kuivat ainekset keskenään.

Lisää piimä ja 75g sulatettua margariinia, sekoita hyvin.

Levitä taikina voidellulle ja hiutaleiselle piirakkavuoalle (halkaisija noin 26-28cm).

Laita päälle marjat jäisinä.

Valmista muruseos lopuista hiutaleista (1,5dl), sulatetusta rasvasta (45g) ja makeutusjauheesta (0,5dl).

Ripottele muruseos piirakan pinnalle.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 30min.