Ihana kesäkurpitsavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%500 g    850 kcal100 g0 g50 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g140 g    104 kcal6,3 g18 g0,3 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14 g3,5 kpl   15 kcal1,1 g2,3 g0,1 g0,3 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g5 g    12 kcal0,5 g1,9 g0,2 g0 g
Oregano, kuivattu 5 g 5 tl2,5 rl 15 kcal0,6 g1,1 g0,5 g2,1 g
Emmental punaleima raaste Ingman 100g150 g    585 kcal44 g0,9 g44 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1034 g    1742 kcal153 g29 g110 g4,1 g
Ravintosisältö / annos259 g    436 kcal38 g7,3 g28 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    168 kcal15 g2,8 g11 g0,4 g
500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.

Ruskista jauheliha ja hienn.

Sipulit ja valkosipulin kynnet.

Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.

Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.

Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.