Caesarin lohi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lohifilee750 g    1463 kcal140 g0 g101 g0 g
Sinappi, Dijon, 1 tl10 g 2 tl0,6 rl0,1 dl14 kcal0,5 g0,9 g1 g0 g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g50 g    195 kcal17 g0 g14 g0 g
Anjovis-filee, 1 kpl30 g    63 kcal2,9 g4,2 g3,9 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Oliiviöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
880 g    1991 kcal161 g6,3 g148 g0,5 g
Ravintosisältö / annos220 g    498 kcal40 g1,6 g37 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    226 kcal18 g0,7 g17 g0,1 g
Caesarin uunilohi
600–800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
50 g (2 dl) raastettua parmesaania
noin 2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl dijoninsinappia
ripaus mustapippuria
1 tlk anjovisfileitä
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

1. Aseta filee sopivan kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita öljystä ja
parmesaanista sopivan notkea tahna ja mausta se sinapilla ja murskatulla valkosipulilla
ja mustapippurilla.

Sivele tahna lohen pintaan.

2. Valuta anjovikset ja asettele ne ristikoksi kalan pinnalle.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Sirottele kypsän kalan pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.