Kasvismunaksa uunissa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 450 g1,3 kpl   158 kcal21 g8,8 g1,4 g11 g
Paprika punainen 170 g1 kpl   50 kcal1,6 g7,7 g0,7 g3,2 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Tomaatti 400 g3,2 kpl   91 kcal2,2 g14 g1,2 g5,6 g
Persilja 40 g  20 rl 11 kcal0,6 g0,4 g0,1 g3,2 g
Basilika, tuore40 g    16 kcal1,2 g2 g0,3 g1,6 g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g50 g    194 kcal17 g0 g14 g0 g
Neitsytoliiviöljy, Pirkka ekstra, 1 rkl10 g    88 kcal0 g0 g10 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Kananmuna 50g(kpl)250 g    315 kcal28 g0,8 g23 g0 g
Sinappi, Dijon, 1 tl32 g 6,4 tl2 rl0,3 dl45 kcal1,5 g2,9 g3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1565 g    1023 kcal75 g45 g54 g27 g
Ravintosisältö / annos313 g    205 kcal15 g9 g11 g5,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal4,8 g2,9 g3,4 g1,7 g
Paloittele poarsakaalin varret ja irroita kukinnot.

Leikka paprika pieniksi suikaleiksi.

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuutio tomaatit.

Hienonna persilja ja basilika.

Raasta permesaani.

Keitä parsakaalin varsipaloja ja kukintoja vähässä vedessä noin 5 min. Kaada vesi pois.

Jos käytät pakaste parsakaalia, sitä ei tarvitse keittää.

Kiehauta sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä.

Lisää joukkoon paprikanpalat sekä tomaattikuutiot.

Mausta kasvisseos yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla.

Hauduta ilman kantta noin 10 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa munion joukkoon sinappi, parmesaaniraaste ja mausteyrtit.

Yhdistä muna ja kasvisseos.

Lisää joukkoon parsakaalit.

Kaada munakasvisseos laakeaan, voideltuun tasapohjaiseen vuokaan.

Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 min. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja basilikaa.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa .