Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai295 g  30 rl4,5 dl1033 kcal35 g210 g6,2 g8,9 g
Maito, Kevyt150 g 30 tl10 rl1,5 dl69 kcal4,8 g7,2 g2,3 g0 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Rypsiöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Sokeri 250 g83 kpl63 tl21 rl2,9 dl1015 kcal0 g250 g0 g0 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 960 g6 kpl   429 kcal1,8 g90 g1 g17 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1983 g    3705 kcal70 g568 g122 g26 g
Ravintosisältö / annos124 g    232 kcal4,4 g36 g7,7 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    187 kcal3,5 g29 g6,2 g1,3 g
Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.