Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sitruuna 100g10 g    3,6 kcal0,1 g0,6 g0,1 g0 g
Fenkoli, annos 100g400 g    124 kcal5 g29 g0,8 g12 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Tilli mauste50 g    8,5 kcal0,7 g0,5 g0,4 g0 g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)65 g    81 kcal6 g1,8 g5,2 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g200 g    340 kcal4 g3,2 g34 g1,2 g
Sitruunamehu, laimentamaton15 g    3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Kirjolohifilee 625 g1,3 kpl   1033 kcal105 g0 g69 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1580 g    1775 kcal124 g40 g125 g18 g
Ravintosisältö / annos395 g    444 kcal31 g10 g31 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal7,9 g2,6 g7,9 g1,1 g
1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka