Italialainen makaroonipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 400 g    552 kcal75 g0 g28 g0 g
Makaroni (myllynparas raaka)250 g    875 kcal32 g174 g4,8 g8 g
Tomaattimehu Marli500 g    73 kcal5 g17 g0 g0 g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g300 g    165 kcal9 g19 g6 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Oivariini, juokseva, rasvaseos20 g    144 kcal0,1 g0,1 g16 g0 g
Juustoraaste Arla Magre 17%100 g    280 kcal29 g2,5 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1590 g    2158 kcal152 g227 g72 g8,7 g
Ravintosisältö / annos398 g    540 kcal38 g57 g18 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    136 kcal10 g14 g4,5 g0,5 g
Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.