Peruna-sieni gratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g500 g7,1 kpl   300 kcal7,5 g65 g0,5 g4,5 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Juusto, keskiarvo 100 g13 kpl   350 kcal25 g0,3 g28 g0 g
Ruokakerma Valio 5%200 g    120 kcal2,4 g5,6 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1000 g    816 kcal38 g76 g39 g7,7 g
Ravintosisältö / annos500 g    408 kcal19 g38 g19 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    82 kcal3,8 g7,6 g3,9 g0,8 g
Kuullota sipuli ja sienet pannulla.

Sienet saa ottaa hieman väriä.

Kuori ja viipaloi perunat.

Raasta juusto.

Lado pieneen voideltuun vuokaan kerroksittain perunaa, paistettua sipuli-sieni seosta ja juustoraastetta.

Ripottele päälle esim timjamia tai muuta yrttiä sekä vähän merisuolaa.

Kaada ruokakerma perunoiden päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 min.