Makulehden kasvispihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g250 g    238 kcal20 g35 g1,7 g20 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Porkkanaraaste 200g75 g1,2 kpl   20 kcal0,5 g4 g0,2 g1,9 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40 g  6,7 rl1 dl136 kcal5,6 g22 g2,7 g4,4 g
Grahamjauho 35 g 12 tl3,9 rl0,6 dl115 kcal3,7 g21 g0,8 g3,5 g
Auringonkukansiemen 50 g  3,3 rl1/2 dl297 kcal12 g6,3 g25 g3 g
Oliiviöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
560 g    1264 kcal42 g92 g80 g34 g
Ravintosisältö / annos93 g    210 kcal7 g15 g13 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    226 kcal7,5 g16 g14 g6 g
1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.

Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.

Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.

Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.

Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla.

Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.