Kasvisgratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 180 g0,3 kpl  4,5 dl43 kcal3,3 g4 g0,5 g4,1 g
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl100 g    30 kcal4,6 g1,9 g0,3 g1,6 g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g25 g    25 kcal4,5 g0,1 g0,8 g0 g
Paprika, punainen130 g    33 kcal1,2 g6 g0,5 g2,6 g
Kadett juustoraaste (Arla)60 g    138 kcal17 g1,5 g7,2 g0 g
Täyteläinen ruoka 2% HYLA (Valio), annos 330g100 g    60 kcal3,1 g7,6 g2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
595 g    330 kcal34 g21 g11 g8,3 g
Ravintosisältö / annos198 g    110 kcal11 g7 g3,8 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    55 kcal5,7 g3,5 g1,9 g1,4 g
Höyrytä kukkakaali ja parsakaali melkein kypsäksi.

lisää kaalit ja paprika vuokaan.

seota kerma ja juustoraaste johon
lisää hieman aromisuolaa ja pippuria.

kaada seos kasvisten päälle ja pistä uuniin 200 asteeseen kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin rusehtava.