Kaalikääryleet, karppi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800 g    169 kcal10 g27 g1,6 g17 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkana 170 g2,6 kpl   56 kcal1,1 g10 g0,3 g4,3 g
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima 250 g31 kpl   947 kcal70 g0 g75 g0 g
Soijarouhe, vaalea 10 g 5 tl2 rl0,3 dl38 kcal3,9 g4,6 g0,2 g1 g
Alpro soya cuisine, annos 15g150 g    255 kcal3 g2,4 g26 g0,9 g
Voi 42 g 8,4 tl3 rl0,4 dl305 kcal0,5 g0,2 g34 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
2132 g    2866 kcal174 g54 g217 g26 g
Ravintosisältö / annos152 g    204 kcal12 g3,8 g15 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal8,2 g2,5 g10 g1,2 g
1 kaalikäärylekaali
400 g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
250 g emmental-juustoa raastettuna
2 rkl soijarouhetta (tummaa tai vaaleaa)
1,5 dl soijakermaa t. kermaa
3 rkl voita
1 dl kaalin keitinlientä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Koverra kaalista kanta irti.

Kiehtauta kaalia kantaosa alaspäin isossa kattilassa n. 10 min., jotta lehdet pehmenevät.

Ota kaalin keitinlientä vähintään 1 dl talteen, johon valmistat täytteen.

Anna kaalin jäähtyä ja irrota lehdet toisistaan varovasti.

Ohenna paksuja lehtiruotia veitsellä vuolemalla (ja silppua ne täytteeseen) mutta varo tekemästä reikiä lehteen.

Yhdestä kaalista tulee vaihteleva määrä isoja lehtiä, viimeisimmästä tuli 14 kpl.

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla sillä aikaa kun kaali kiehuu.

Raasta porkkana, silppua kaalista loppuosa/sisus ja keitä niitä kaalin keitinvedessä kunnes pehmenevät hieman.

Lisää kattilaan paistettu jauheliha-sipuliseos ja soijarouhe (joka sitoo nestettä itseensä kivasti).

Lisää jäähtyneeseen täytteeseen kananmunat ja juustoraaste sekä mausta mieleiseksesi yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne varovasti tiukoiksi paketeiksi.

Lado kääryleet tarpeeksi suureen uunivuokaan.

Paista n. 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, lisää kerma ja pilko voi tasaisesti kääryleiden päälle.

Jatka paistamista uunissa toinen puoli tuntia, valele kääryleitä välillä paistinliemellä.