Kaalikääryleet, karppi
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kaali, valkokaali | 800 g | | | | | 169 kcal | 10 g | 27 g | 1,6 g | 17 g |
Jauheliha, sika-nauta | 400 g | | | | | 886 kcal | 70 g | 0 g | 68 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 110 g | 2 kpl | | | | 157 kcal | 14 g | 0,3 g | 11 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 200 g | 3,6 kpl | | | 2,2 dl | 54 kcal | 2,6 g | 10 g | 0,4 g | 3,4 g |
Porkkana | 170 g | 2,6 kpl | | | | 56 kcal | 1,1 g | 10 g | 0,3 g | 4,3 g |
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima | 250 g | 31 kpl | | | | 947 kcal | 70 g | 0 g | 75 g | 0 g |
Soijarouhe, vaalea | 10 g | | 5 tl | 2 rl | 0,3 dl | 38 kcal | 3,9 g | 4,6 g | 0,2 g | 1 g |
Alpro soya cuisine, annos 15g | 150 g | | | | | 255 kcal | 3 g | 2,4 g | 26 g | 0,9 g |
Voi | 42 g | | 8,4 tl | 3 rl | 0,4 dl | 305 kcal | 0,5 g | 0,2 g | 34 g | 0 g |
|
| Koko resepti 14 annosta | 2132 g | | | | | 2866 kcal | 174 g | 54 g | 217 g | 26 g |
Ravintosisältö / annos | 152 g | | | | | 204 kcal | 12 g | 3,8 g | 15 g | 1,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 134 kcal | 8,2 g | 2,5 g | 10 g | 1,2 g |
1 kaalikäärylekaali
400 g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
250 g emmental-juustoa raastettuna
2 rkl soijarouhetta (tummaa tai vaaleaa)
1,5 dl soijakermaa t. kermaa
3 rkl voita
1 dl kaalin keitinlientä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Koverra kaalista kanta irti.
Kiehtauta kaalia kantaosa alaspäin isossa kattilassa n. 10 min., jotta lehdet pehmenevät.
Ota kaalin keitinlientä vähintään 1 dl talteen, johon valmistat täytteen.
Anna kaalin jäähtyä ja irrota lehdet toisistaan varovasti.
Ohenna paksuja lehtiruotia veitsellä vuolemalla (ja silppua ne täytteeseen) mutta varo tekemästä reikiä lehteen.
Yhdestä kaalista tulee vaihteleva määrä isoja lehtiä, viimeisimmästä tuli 14 kpl.
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli pannulla sillä aikaa kun kaali kiehuu.
Raasta porkkana, silppua kaalista loppuosa/sisus ja keitä niitä kaalin keitinvedessä kunnes pehmenevät hieman.
Lisää kattilaan paistettu jauheliha-sipuliseos ja soijarouhe (joka sitoo nestettä itseensä kivasti).
Lisää jäähtyneeseen täytteeseen kananmunat ja juustoraaste sekä mausta mieleiseksesi yrttisuolalla ja mustapippurilla.
Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne varovasti tiukoiksi paketeiksi.
Lado kääryleet tarpeeksi suureen uunivuokaan.
Paista n. 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, lisää kerma ja pilko voi tasaisesti kääryleiden päälle.
Jatka paistamista uunissa toinen puoli tuntia, valele kääryleitä välillä paistinliemellä.