Moussaka kesäkurpitsasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa700 g2 kpl   119 kcal2,8 g18 g4,2 g4,9 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600 g    996 kcal114 g0 g60 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Herkkusienet suolaliemessä (Rainbow), annos 115g115 g    12 kcal2,2 g0,3 g0,3 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka15 g    132 kcal0 g0 g15 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta30 g  3 rl0,5 dl108 kcal3,9 g21 g0,6 g1,1 g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)150 g    390 kcal39 g2,3 g26 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g10 g    23 kcal1,1 g3,8 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2430 g    2023 kcal176 g86 g107 g15 g
Ravintosisältö / annos304 g    253 kcal22 g11 g13 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal7,3 g3,5 g4,4 g0,6 g
Paista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä pannulla hetki, siirrä lautaselle.

Ruskista jauheliha, lisää siihen sipulirenkaat, tomaattimurska ja sienet.

Mausta seos.

Valkokastike: kuumenna maito, vehnäjauhot ja juustoraaste (1 dl) keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

Lado uunivuokaan kerroksittain jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita, kaada valkokastike päälle, ripottele päälle vielä 0,5 dl juustoraastetta ja hiukka oreganoa.

Paista 175/35 min.