Aapon hernesoppa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne kuivattu 500 g   5,9 dl1511 kcal90 g243 g5 g54 g
Vesi2500 g 500 tl167 rl25 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 4 g 0,8 tl0,3 rl 2,8 kcal0,1 g0,5 g0,1 g0,2 g
Suola, annos 3g8 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 8 g 4 tl1,1 rl 22 kcal0,9 g3,1 g0,3 g2,1 g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)113 g    362 kcal14 g1,1 g34 g0 g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g229 g    206 kcal39 g0,7 g5,5 g0 g
Sipuli (kuorittu)165 g3 kpl  1,8 dl45 kcal2,1 g7,9 g0,3 g2,8 g
Sinappi, mieto, meira 125g29 g 5,8 tl1,8 rl0,3 dl48 kcal1,2 g6,4 g2 g0 g
Porkkana 250 g3,9 kpl   82 kcal1,6 g14 g0,5 g6,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
17 annosta
3806 g    2279 kcal148 g276 g48 g65 g
Ravintosisältö / annos224 g    134 kcal8,7 g16 g2,8 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    60 kcal3,9 g7,3 g1,3 g1,7 g
-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.