Mantelivaahtomykyset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkuainen (100g)80 g    34 kcal7,8 g1,2 g0,1 g0 g
Makeutusjauhe (Canderel), annos 0.48g18 g    68 kcal0,3 g17 g0 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g15 g    90 kcal3,6 g1 g8,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
113 g    192 kcal12 g19 g8,2 g0 g
Ravintosisältö / annos6 g    10 kcal0,6 g1 g0,4 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    170 kcal10 g17 g7,3 g0 g
2 valkuaista
6 rkl Canderell -makeutusjauhetta

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää Canderell ruokalusikallinen kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

Lisää mantelijauho varovasti käännellen.

Nostele kahdella teelusikalla n. 20 vaahtopalleroa levinpaperille ja paista uunissa miedolla lämmöllä (175 astetta tai kaasu 2) 5-10 minuuttia, kunnes saavat vähän ruskeita laikkuja pintaan.

Anna jäähtyä hetki ja irrota varovasti, tarjoile hieman lämpiminä.