Kukkakaalikeitto vähähh

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 800 g1,3 kpl  20 dl193 kcal15 g18 g2,4 g18 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1312 g    546 kcal21 g24 g35 g19 g
Ravintosisältö / annos328 g    137 kcal5,3 g6,1 g8,7 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    42 kcal1,6 g1,8 g2,7 g1,4 g
Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.