Kreikkalainen kalavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kahden kalan kuutiot (Pirkka), annos 150g900 g    900 kcal171 g0 g20 g0 g
Fetajuustokuutiot öljymarinadissa (Pirkka)375 g    1013 kcal68 g7,5 g79 g0 g
Parsakaali, tuore, 257g300 g    90 kcal14 g6 g0,9 g4,8 g
Ruokakerma Valio 5%400 g    240 kcal4,8 g11 g20 g0 g
Aurinkokuivatut tomaatit ilman öljyä50 g    91 kcal1,4 g6 g3,5 g0 g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)50 g    60 kcal0,5 g2,2 g6,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2075 g    2393 kcal259 g33 g130 g4,8 g
Ravintosisältö / annos259 g    299 kcal32 g4,1 g16 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    115 kcal12 g1,6 g6,2 g0,2 g
Tän ei ole tarkoitus olla mikään Pirkka-mainos, mut nää tuotteet nyt vaan sattuu olemaan Pirkkaa :)

3 pkt Pirkka kahden kalan kuutiota pakasteena
300 g tuoretta tai pakaste parsakaalia
1 prk Pirkka fetajuustokuutiota öljyssä (öljy valutettu pois)
2 prk Valio ruokakerma 5%

aurinkokuivattuja tomaatteja
mustia oliiveja

tuore parsakaali kannattaa esikypsentää keittämällä ensin, samalla voi pelkät kalakuutiot laittaa lämpenevään uuniin sulamaan.

Kun parsakaali on kypsentynyt sopivaksi, niin lisätään muut aineet vuokaan ja kypsennetään n. 200 asteisessa uunissa n. 35 min tai niin kauan että pinta on kauniin ruskea.

Tarjoillaan täysjyväriisin tai perunoiden kera.