Jauheliharisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Täysjyväriisi 170 g  13 rl2 dl569 kcal10 g121 g1,2 g13 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 10 g 2,5 tl0,9 rl0,1 dl29 kcal1,1 g1,5 g2,1 g0,1 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 200 g   3,3 dl206 kcal6,9 g36 g2,1 g5,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1412 g    1759 kcal96 g165 g74 g21 g
Ravintosisältö / annos235 g    293 kcal16 g27 g12 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    125 kcal6,8 g12 g5,2 g1,5 g
Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.