Linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Gogreen punaiset linssit Kypsennetty, annos 50g200 g    200 kcal16 g30 g1,6 g16 g
Sipuli, paistettu 20 g   0,3 dl20 kcal0,3 g1 g1,6 g0,3 g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)400 g  27 rl4 dl100 kcal4 g22 g0 g5,6 g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl172 kcal6,2 g8,8 g12 g0 g
Rypsiöljy rainbow15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr5 g    14 kcal0,4 g0,5 g1,2 g0,1 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Mustapippuri 6 g 3 tl0,9 rl 17 kcal0,7 g2,3 g0,2 g1,6 g
Valkosipuli 6 g1,5 kpl   6,5 kcal0,5 g1 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
861 g    681 kcal28 g70 g32 g24 g
Ravintosisältö / annos108 g    85 kcal3,5 g8,7 g4 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal3,3 g8,1 g3,7 g2,8 g
#2dl punaisia linssejä
# 1 sipulia
# 1 l vähäsuolaista kasvislientä
# 1 tlk tomaattimurskaa
# 1 rkl rypsiöljyä
# mustapippurirouhetta

päälle:
# 2 dl kevyt kermaviiliä
# 1 valkosipulin kynsi(murskattuna)
# sokeria
# suolaa
# mustapippurirouhetta

Huuhdo linssit huolella tiheässä siivilässä juoksevan veden alla.

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa.

Lisää linssit ja tomaattimurska.

Lisää kasviliemi ja anna kiehua noin 20 minuuttia.

Mausta ja tarkista maku.

Sekoita kermaviiliin valkosipulin kynsi murskattuna ja muut mausteet.

Tarjoa keitto maustetun kermaviilin kera.