Lanttukaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 450 g    130 kcal4,5 g21 g1,4 g8,1 g
Kaali, valkokaali450 g    95 kcal5,4 g15 g0,9 g10 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1600 g    279 kcal13 g46 g2,7 g21 g
Ravintosisältö / annos200 g    35 kcal1,6 g5,7 g0,3 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    17 kcal0,8 g2,9 g0,2 g1,3 g
450g valkokaalia
450g lanttua
200g sipulia
suolaa keitinveteen
0,5l vettä

Leikkaa kaali ja sipuli ohueksi suikaleeksi ja raasta lanttu isolla terällä.

Mausta keitinvesi suolalla ja lisää kaikki pataan.

Anna hautua miedolla lämmöllä mahdollisimman kauan (1-2 tuntia).

Lähde: Pirre