Puolukkapuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 60 g20 kpl15 tl5 rl0,7 dl244 kcal0 g60 g0 g0 g
Puolukka 250 g  21 rl4,2 dl97 kcal1,1 g17 g1,3 g6,5 g
Mannasuurimo, myllyn paras100 g    350 kcal13 g70 g2 g4 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1110 g    691 kcal14 g146 g3,3 g11 g
Ravintosisältö / annos111 g    69 kcal1,4 g15 g0,3 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    62 kcal1,2 g13 g0,3 g0,9 g
Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.