Bolognesekastike vähähh

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy classico (Bertolli)15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Tomaattimurska (Euro shopper)400 g  27 rl4 dl120 kcal4 g16 g1,6 g0,8 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vähälaktoosinen, iskukuumennettu 200 g 40 tl13 rl2 dl710 kcal3,8 g5,3 g76 g0 g
Basilika, tuore 10 g  5 rl0,8 dl2,7 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0,2 g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g15 g    11 kcal1,1 g1,4 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
745 g    1017 kcal11 g29 g93 g3,1 g
Ravintosisältö / annos124 g    169 kcal1,8 g4,8 g15 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    136 kcal1,5 g3,9 g12 g0,4 g
Ruskista jauheliha pieninä muruina oliiviöljyssä.

Silppua sipulit ja pilko valkosipuli.

Lisää jauhelihaan ja kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska ja fondi ja mustapippuri.

Lisää kerma - ei välttämätön.

Muutama porkkanasiivu antaa kastikkeelle extramakua.

Kastike pitää hauduttamisesta.

Tarkista maku ja lisää yrttimausteet maun mukaan viimeisenä.

Tiiviimpi muhennos maistuu myös leivän päällä juustoraastekuorrutuksella ja sopii mm. kukka- ja/tai parsakaali, kaali- ja kesäkurpitsavuokiin.

Kestää pakastamisen.