Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g400 g    1240 kcal10 g300 g2 g30 g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g400 g    1360 kcal10 g332 g2 g8 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25 g    225 kcal0 g0 g25 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40 g  6,7 rl1 dl136 kcal5,6 g22 g2,7 g4,4 g
Pellavansiemenrouhe,Risetti65 g    325 kcal16 g22 g19 g19 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
18 annosta
1481 g    3362 kcal48 g688 g51 g64 g
Ravintosisältö / annos82 g    186 kcal2,6 g38 g2,8 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    227 kcal3,2 g46 g3,5 g4,3 g
Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.