Helppo kauraleseleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 275 g  31 rl5 dl896 kcal33 g163 g7,7 g15 g
Kauralese 120 g  13 rl2 dl432 kcal22 g55 g9 g21 g
Ruokasuola jodioitu 6.5 g 0,9 tl1/3 rl0,1 dl0,2 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 2000 g 286 tl100 rl14 dl6030 kcal2 g1482 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2823 g    7473 kcal69 g1705 g23 g36 g
Ravintosisältö / annos94 g    249 kcal2,3 g57 g0,8 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    265 kcal2,4 g60 g0,8 g1,3 g
HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.