Elsassin pata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali25 g    5,3 kcal0,3 g0,9 g0,1 g0,5 g
Nakki, Kivikylän Wanhanajan nakki (n.20g/1kpl)12 g    28 kcal1,4 g0,1 g2,3 g0 g
Porsaanpaisti vähärasvainen 15 g    24 kcal4,2 g0 g0,8 g0 g
Lihapullat saarioinen5 g    12 kcal0,8 g0,5 g0,8 g0,1 g
Hapankaali 25 g  2,1 rl0,4 dl7 kcal0,3 g1,1 g0 g0,5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g11 g0,2 kpl   3,1 kcal0,1 g0,7 g0 g0,3 g
Pekoni, paistettu 5 g0,3 kpl   26 kcal0,8 g0 g2,5 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g2 g    0,5 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
100 g    106 kcal7,9 g3,4 g6,5 g1,4 g
Ravintosisältö / annos100 g    106 kcal7,9 g3,4 g6,5 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal7,9 g3,4 g6,5 g1,4 g
Määrät eivät ole varsinaisesti määriä, vaan se suhde, jolla aineksia pitää sekoittaa pataan.

- huuhtaise hapankaalia
- ruskista liha, nakki ja pekoni
- säästä lihanpaistamisrasvat ja lisää joukkoon vettä
- Laita ainekset patan ja anna hautua piiiiitkä tovi
- valkosipuli sopii myös