Perunakiusaus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1000 g17 kpl   761 kcal19 g155 g2 g10 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 400 g    910 kcal76 g0 g68 g0 g
Sipuli 400 g7,3 kpl  4,4 dl121 kcal5 g19 g0,8 g6,8 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 200 g1 kpl   77 kcal0,3 g16 g0,2 g3 g
Sieni rouskut, suolattu 400 g   5 dl104 kcal6,2 g9 g2 g12 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 125 g 25 tl8,3 rl1,3 dl413 kcal2,5 g3,8 g44 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2540 g    2386 kcal109 g204 g117 g31 g
Ravintosisältö / annos423 g    397 kcal18 g34 g19 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    94 kcal4,3 g8 g4,6 g1,2 g
Tämä ruoka syntyi kun sienisalaatti jäi liian suolaiseksi ja piti tehdä siitä uutta ruokaa...

Uudestaan tätä voisi tehdä näin:

Paista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää pilkottu sipuli joukkoon kuullottumaan.

Kuori ja suikaloi perunat tikkumaisiksi, lisää kypsän jauhelihan joukkoon.

Lisää huuhdellut ja pilkotut rouskut, kuorittu ja pilkottu omena sekä kerma ja suola.

Mausta muilla mausteilla tarpeen mukaan, mustapippuri sopii hyvin.

Voit laittaa joukkoon myös muita juureksia tai kasviksia.

Kaada seos uunivuokaan ja paista 175 asteessa 1,5 tunnin verran.