Jauhelihapunajuurilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800 g    169 kcal10 g27 g1,6 g17 g
Etikkapunajuuri 150 g3,8 kpl   53 kcal1,5 g10 g0,3 g2,7 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 400 g    514 kcal83 g0 g20 g0 g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 95 g   1 dl75 kcal1,9 g15 g0,5 g1,8 g
Siirappi 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl60 kcal0 g15 g0 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%100 g    160 kcal2,7 g2,7 g15 g0 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1915 g    1045 kcal99 g72 g38 g22 g
Ravintosisältö / annos319 g    174 kcal17 g12 g6,2 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    55 kcal5,2 g3,8 g2 g1,2 g
Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.