Ranskalainen tomaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8 g2 kpl   8,3 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl13 g    117 kcal0 g0 g13 g0 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)500 g    150 kcal5 g30 g1 g5 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 100 g  6,7 rl1 dl167 kcal7,5 g4 g13 g2,6 g
Paahtoleipä, täysjyvä, Lidl, annos 35g140 g    300 kcal14 g53 g3,4 g10 g
Timjami 0.5 g 1/2 tl1/4 rl 1,4 kcal0 g0,1 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1516 g    773 kcal28 g95 g31 g19 g
Ravintosisältö / annos379 g    193 kcal7,1 g24 g7,6 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    51 kcal1,9 g6,2 g2 g1,3 g
Leikkaa sipulit kuutioiksi.

Laita kattilaan öljy ja kuullota sipulikuutiot ja murskatut valkosipulinkynnet siinä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti ja mauseet.

Sekoita.

Leikkaa leivät kuutioiksi ja lisää ne keittoon.

Sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 15 min.
Lisää tuorejuusto.

Sekoita.

Anna keiton vielä kuumentua n. 3 min.
Tarjoile.