Mokkapalat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g125 g    900 kcal1,3 g1,3 g100 g0 g
Sokeri 63 g21 kpl16 tl5,3 rl0,7 dl256 kcal0 g63 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75 g 15 tl5 rl3/4 dl25 kcal2,5 g3,7 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 18 g 6 tl3 rl0,5 dl67 kcal3,3 g2 g3,9 g5,5 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Tomusokeri 1dl=60g120 g    480 kcal0 g120 g0 g0 g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g50 g0,3 kpl10 tl3,3 rl1/2 dl0,7 kcal0,2 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
646 g    2270 kcal28 g285 g111 g10 g
Ravintosisältö / annos40 g    141 kcal1,7 g18 g6,9 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    351 kcal4,3 g44 g17 g1,6 g
Pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl venhäjauhoja
Kuorrute:
25 g margariinia
1/2 dl valmista kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
Pinnalle:
suklaarakeita, nonparelleja
Ohje:
1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja venhäjauhot keskenään ja lisää jauhoseos ja maito margariinivaahtoon
2. Levitä taikina torttuvuokaan tai leivinpaperille pellille levyksi ja paista pohjaa 10 min. uunin keskitasossa 200 asteessa.

3. Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini.

Nosta kattila liedeltä ja lisää kahvi, kaakaojauhe ja tokusokeri.

4. Levitä kuorrutus veitsellä vähän jäähtyneelle pohjalevylle ja ripottele pinnalle suklaarakeita.

Leikkaa levy jäähtyneenä 16 palaan.