Mausteinen tonnikala-kukkakaali

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 800 g1,3 kpl  20 dl193 kcal15 g18 g2,4 g18 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Tonnikala öljyssä 185 g  19 rl3,4 dl351 kcal50 g0 g17 g0 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Vesi45 g 9 tl3 rl0,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1099 g    802 kcal66 g20 g46 g19 g
Ravintosisältö / annos366 g    267 kcal22 g6,7 g15 g6,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal6 g1,8 g4,2 g1,7 g
Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.